Rólunk

A Rekettye Kulturális Egyesület 2001-ben alakult nagykárolyi táncházas fiatalok kezdeményezésére, a táncházmozgalom minél szélesebb körű terjesztésén munkálkodik.
Elsődleges célunk a lokális tudat erősítése. Szeretnénk a Nagykárolyban és környékén élő gyermekek, fiatalok, családok számára láthatóvá és tapasztalhatóvá tenni azokat a lehetőségeket, kincseket, amelyeket ez a vidék nyújtani tud. 
Egyesületünk közösséget épít, ahol a kisgyermektől a szülőn át a nagyszülőig mindenki otthon érezheti magát. 
Kiemelt figyelmet szentelünk a családok támogatására, mint a felnövekvő nemzedék bölcsőjére. Programjaink révén találkozási lehetőség nyílik számukra. Szülők részvételével teadélutánokat tartunk, amelyek megalapozói a Szülők iskolája programunknak. Neveléssel, családi élettel kapcsolatos előadásokat tartunk. 
Összefogtuk és segítjük a nagycsaládosokat. Csatlakoztunk a Kárpát-medencei
Családszervezetek Szövetségéhez.
Szakmai segítséget nyújtunk pedagógusoknak: módszertani képzést szerveztünk számukra több ízben „Népi gyermekjátékok és néptánc oktatása iskolában, óvodában” címmel. 
A néptánc és népzenei képzés mellett népi mesterségek oktatását is felvállaltuk. Táborainkban, különböző rendezvényeinken a szövés, fafaragás, nemezelés, bútorfestés, csuhézás, gyöngyfűzés, tojásfestés, fazekasság, kötélverés hagyományos technikáit mutatjuk be.
Esztendőtől esztendeig programunkat népszokásaink megismertetésére hívtuk életre, amely kisiskolás gyermekek és szüleik számára teszi lehetővé, hogy aktív részesei legyenek már feledésbe merülő jeles napi hagyományainknak.

Hagyománnyá vált rendezvényeink:

  • Gyermek és ifjúsági Néptánctalálkozó 
  • Nagycsaládosok majálisa 
  • Helyismereti családos kirándulás 
  • Szülők Iskolája és Családi nap 
  • Rekettyés vándor népzene- és néptánctábor 
  • Nagykárolyi néptánctábor 
  • Nagykárolyi Táncháztalálkozó 
Támogatóink:
bgazrt
Nemzeti Együttműködési Alap
Miniszterelnökség
RMDSZ
Steiger
Kárpát - medencei Családszervezetek Szövetsége
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
Hagyományok Háza Hálózat
Csoóri Sándor Alap